szerző:
hvg.hu

A legnagyobb svéd fesztivál, a Bravalla balhéi után poénként merült fel egy férfimentes fesztivál ötlete. A poénból úgy tűnik, valóság lesz, hiszen összejött a pénz a fesztre közösségi finanszírozásból.

Júliusban írtunk arról, hogy a svédországi Bravalla fesztivál elmarad 2018-ban, miután az elmúlt években egyre nőtt a rendőrségnek bejelentett nemi erőszakok és szexuális zaklatások száma a nörköppingi rendezvény alatt. 2017-ben például 27 ilyen ügyet kellett kivizsgálniuk a rendőröknek.

Az eset után egy svéd komikus, Emma Knyckare vetette fel Twitteren egy olyan fesztivál ötletét, ahova csak férfiak nem léphetnének be, "amíg meg nem tanulnak viselkedni".

A felvetésből később Statement Festival név alatt kampány indult, majd kiderült, hogy a Kickstarteren össze is gyűlt az induláshoz szükséges 500 ezer svéd korona (körülbelül 16 millió forint) mintegy 3300 adakozótól a fesztivál megrendezésére

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!