szerző:
hvg.hu

Egy anonim bejelentő platformot is létrehoznak, ahol a hallgatók név nélkül juttathatják el az őket ért sérelmeket az illetékeseknek.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Hallgatói Önkormányzata külön nem kívánta kommentálni, hogy a szexuális zaklatással megvádolt rendező, Marton László a botrány kirobbanása óta ideiglenesen felfüggesztette oktatói tevékenységét, de a történtek miatt lesznek változások az intézmény mindennapjaiban – írja a Blikk. A lap szerint a szervezet korábban hallgatói fórumot hívott össze Marton ügyében.

A HÖK közleményben azt írta, hogy nem tud olyan esetről, hogy az egyetem falain belül valaha szexuális visszaélés történt volna. „Azonban Sárosdi Lilla és Marton László közvélemény előtt zajló ügye rávilágított arra, hogy az Egyetem működésében változásokra van szükség. Iskolapszichológus fogja segíteni a hallgatókat, hogy a művészeti tanulmányokkal járó intenzív érzelmi igénybevételt, az emberi kapcsolatokat érintő konfliktusokat megértsék.” Létrehoznak egy anonim bejelentő platformot is, egy elektronikus felületet, amely lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy név nélkül juttathassák el az őket ért sérelmeket az illetékeseknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Hét nő arról beszélt, Marton László hogyan hálózta be őket

Névtelenül mesélte el a 444-nek több nő, hogy fiatal korukban hogyan környékezte meg őket Marton László színházi rendező. Az is kiderül elmondásukból, hogy miért nem tiltakoztak, miért nem szóltak, miért találkoztak a rendezővel annak ellenére, hogy előtte megalázta őket.