szerző:
hvg.hu

A volt amerikai elnök eleget tett állampolgári kötelességének, és esküdtként jelent meg az egyik chicagói bíróságon.

Barack Obama sok chicagói boldoggá tett azzal, hogy eleget tett az esküdti behívójának. A Cook megyei bíróságon türelmesen nézte végig a videót, amelyen a leendő esküdteknek elmagyarázták az esküdtszék működését, noha valószínűleg mindennel tisztában volt, hiszen maga is ügyvéd. És bár végül nem választották ki szolgálatra, a volt elnök kihasználta az alkalmat, hogy üdvözölje a jelenlévő mintegy kétszáz embert.

Voltak, akik külön készültek a találkozóra, és könyveket hoztak magukkal dedikálásra. Ő pedig örömmel aláírt. A szelfiknél viszont már meghúzta a határt, csak fotókat lehetett készíteni róla.

Barack Obama nem az első volt elnök, akit esküdtnek hívtak be. 2015-ben George W. Bushnak is jelentkeznie kellett egy dallasi bíróságon, de végül őt sem választották ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!