szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Más védőoltásoknál is változás várható.

Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár egy szakmai konferencián arról beszélt, a kormány két verzión gondolkodik a bárányhimlő elleni oltás kapcsán. Az egyik szerint ingyenessé válna az oltás, de igazi "egészségnyereséget" akkor hozna, ha kötelezővé tennék a vakcina beadását. A másik változat szerint a 16 éves korosztályt vizsgálnák védettség szempontjából, és azokat a lányokat kellene beoltani, akik nem kaptak oltást, vagy nem estek át a betegségen - ismertette az elképzeléseket.

A meningococcus B baktérium elleni oltás esetében az elképzelés az, hogy a vakcina árához valamilyen mértékig támogatást adna az állam. (A meningococcus C baktérium ellen januártól ingyenes az oltás a két éven aluli gyerekeknek.)

A Romániában járványos szintet elérő és Magyarországra is begyűrűző kanyarós megbetegedések miatt a határ menti megyékben élő egészségügyi alkalmazottakat valószínűleg újra kell oltani, egy felmérés szerint az egészségügyi dolgozók 10 százaléka nem védett kanyaró ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Publicus: A Fidesz-szavazók negyede nem elégedett a kormány gazdasági intézkedéseivel a járvány alatt

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok

Amerikában is vannak mesterfokozatú horrorkaravánok