szerző:
hvg.hu

Egész télen a Margit körúti Lipóti bisztróban ebédelhet egy hajléktalan férfi a hely egyik törzsvásárlójának jóvoltából.

A nem mindennapi történetet a Facebookon osztották meg. Eszerint az ismeretlen jótékonykodó, a hely törzsvendége előre otthagyott 110 ezer forintot azzal, szeretné, ha abból mindennap ebédet adnának egy hajléktalannak fél éven keresztül.

A posztoló azt írta, először félt igent mondani, de aztán átgondolták a dolgot, és belementek. "Nem bántuk meg!  :)." A férfi két hete nap nap után ott eszik a bisztróban, mostanra megismerték a dolgozók. Megtudták, hogy 13 éve veszítette el a munkáját, s lett hajléktalan, és bár voltak mélypontjai, három éve már nem iszik, rendes, szimpatikus.

A bejegyzés szerzője szerint a történet egyik fontos tanulsága, hogy nem szabad csak azért elutasítani valakit, mert hajléktalan.

Tudom, hogy fontos neki az a kis dolog is, amit mi adunk, hogy nem az utcán kap ételt, hanem a bisztróban, ahol úgy érezheti, hogy ő is rendes tagja a közösségnek, hogy befogadják és emberként tekintenek rá."

Vajon lesz követője a kezdeményezésnek, akár adományozói, akár vendéglátói oldalon?

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!