szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sarah Silverman 25 éve jó barátja a komikusnak, és bár remélte, hogy Louis C.K. zaklatásos botránya után nem kell megszólalnia, most mégis megtette. És fontos dolgokat mondott ki.

Nehezen birkózott meg az amerikai szórakoztatóipar Louis C.K. vallomásával, miszerint akaratuk és beleegyezésük nélkül maszturbált nők előtt. Ennek megfelelően kerülték is a megszólalást C.K. kollégái, akik közül tulajdonképpen Sarah Silverman az első, aki hosszabban és komolyabban foglalkozik a témával, pedig a helyzetét csak súlyosbítja, hogy 25 éve jó barátja a botrányba belebukó komikusnak.

Silverman szerint a mostani helyzet olyan, mint a tumorok kivágása: „mocskos és bonyolult, és fájni fog. De szükséges, és mindannyian egészségesebbek leszünk utána”.

Silverman elismeri, hogy, bár sokan kérték rá, valójában nem nagyon akart mondani semmit az ügyben, de aztán eszébe jutott valami, amit ő maga mondott ki valamelyik adásban: ha valamit ki lehet mondani, akkor kezelni lehet. Beszélt arról is, hogy szóba hozhatna szívmelengető történeteket arról, hogy Louis C. K. milyen jó barátja, milyen jó apa, de valójában „ezek most irrelevánsak”.

„Szeretem Louist. De Louis megtette ezeket a dolgokat. Mindkét állítás igaz, és én csak azt kérdezgetem magamtól, »Szerethetünk-e valakit, aki rossz dolgokat csinál? Szerethetjük-e még?« Ezen persze töprenghetek majd később, mert most csak azok az emberek számítanak, akik az áldozatai voltak” – adott fontos irányt a monológjának Sarah Silverman.

„Remélem, rendben van, ha egyszerre vagyok dühös a nők miatt, akiket bántott, a kultúra miatt, amely ezt lehetővé tette, és azért is, mert ő barátom” – zárta a beszédet Silverman.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t