A világ leghíresebb zebrája, mint az közismert (copyright by Macskafogó), a londoni Abbey Road stúdió előtti gyalogátkelőhely. Innen ad élőben a brit Independent Facebook-oldala.

Ebben a stúdióban készültek a Beatles korszakos dalai és nagylemezei, és ezen a zebrán ment át az együttes az Abbey Road című nagylemeze fotózásán.

A hely kulturális mém – számos zenekar készített parafrázist a Beatles-albumborító alapján, például a Red Hot Chili Peppers – és frekventált turistalátványosság. Az Independent élő közvetítéséhez is csak ennyit fűz hozzá: "Nézzék a turistákat, ahogy átmennek a Beatles-féle Abbey Road-zebrán".


Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!