szerző:
Tóth Sándor

"A család, a tészta és Olaszország" - fogadjunk, nem sokan találnánk ki, hogy a legújabb Dolce&Gabbana darabon díszeleg ez a felirat. Ez a ruhadarab ráadásul egy kötény.

A csúcsmárka milánói divatház és a  világon egyik legnépszerűbb olasz tésztagyártó ugyanis  közös produktummal indította a 2018-as évet.

 A 105 éves, harmadik generációs tésztaház, a Pastificio Di Martino nemcsak Itália, de több mint 40 ország kulináriájában játszik fontos szerepet – legfőbb importőrei között van például az USA és az Egyesült Királyság. A 125 fajta termékből naponta 9 ezer tonnát előállító cég a nemzetközi ökogasztro mozgalom zászlóvivője. A Slow Food International szerint nagyszerű textúrával rendelkező, jól rágható, nem ragadós tésztákat gyárt: a kiváló gragnanói  tésztaféleséget, amelynek két fő alapanyaga az olasz búza és a gragnanói víz a Fatio hegy forrásaiból. 

©

  

©

A világ terített asztalait meghódító Pastificio Di Martino és az olasz divatot immár 33 éve diktáló Dolce & Gabbana ház együttműködéséből látványos produkció jött létre. Domenico Dolce és Stefano Gabbana jellegzetes színösszetételű tésztásdobozát a transzalpoki architektúra olyan ikonjainak jellegzetes motívumai díszítik, mint a milánói dóm, a velencei csatornák, a római Colosseum és a pisai ferde torony. Az emblematikus itáliai sztár sem maradhatott ki, feltűnik a dobozon Sophia Loren is, amint  egy tál paradicsomos spagettit kínál. 

©

A 2017 legvégén, illetve a 2018-as év küszöbén megjelenő,  5 ezer darabban limitált díszdoboz két csomag fél kilós spagettit, ugyanennyi penne mezzani rigate-t, s egy fél kilós paccheri tésztát tartalmaz. Továbbá a Dolce & Gabbana által tervezett, a márka szignójával ellátott, „A család, a tészta és Olaszország” feliratozású kötényt. Az összeállítás ára 120 euró. Az ajándékcsomag elérhető Nápoly kereskedelmi központjában, a Piazza Municipio-n Di Martino márkaüzletében, a nápolyi és bolognai repülőtér butikjában, s az interneten is rendelhető.

 A divatház amúgy a 2018-as évad tavaszi-nyári ruhakollekciója előfutárának szánta a kötényt, ugyanis a kifutókon a D&G az olasz ételek alapanyagai által inspirált kreációkkal jelentkezik majd.

©
©

 Úgy látszik, ami a fazékba bekerülhet egy jó fogáshoz, az mind trendi lesz az idén a ruhákon és a divatékszerekben is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szaúd-Arábia makacs és válaszcsapást ígér

Szaúd-Arábia makacs és válaszcsapást ígér

15 éve halt meg minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója

15 éve halt meg minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója

Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Brutális áremelésre kényszerülhetnek a sörgyártók

Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Újabb katonákat börtönöznének be Törökországban

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó

Seszták Miklós köréhez kerülhet az utolsó kaszinó