szerző:
hvg.hu

A zaklatási botránysorozat miatt megbukó producer és a Wonder Womant alakító színésznő nevét is sokszor elvétettük.

A Babbel nyelvtanuló alkalmazás minden évben összeszedi azokat a szavakat, amelyek kiejtése a legtöbb gontot okozta az adott évben. Az amerikaiak számára nehézséget okozó szavak toplistáját már ki is adták, amelyen két híresség neve is ott szerepel.

A Babbel szerint ugyanis Harvey Weinstein nevét sokan Einsteinhez hasonlóan németes kiejtéssel használták, a helyes megoldás azonban az angolosabb "vájnsztín", hiszen maga a zaklatásokba belebukó producer is így használta saját nevét.

A másik tévesen emlegetett híresség 2017-ben Gal Gadot volt, a Wonder Woman, az év egyik blockbuster sikerfilmjének főszereplője volt. Gadot izraeli, így a vezetékneve végén ki kell ejteni a t betűt, a többször is elhangzó, helytelen, "gádó"-ként hangzó formával szemben.

Katja Wilde, a Babbel didaktikáért felelős szakértője szerint azonban fontos hozzátenni, hogy bárki szabadon kiválaszthatja, hogyan ejti saját nevét.

A többi helytelenül ejtett szót ebben a listában találja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!