szerző:
hvg.hu

Az érettségi tablókat kötetekbe gyűjtő nagykanizsai férfinak több politikus tablóképe is megvan.

Érettségi tablókat kutat fel és gyűjt össze kötetekbe a nagykanizsai nevelőtanár, Molnár László. Az RTL Klub róla szóló riportjából kiderül, Molnár azért kezdett ezzel foglalkozni, mert nem találta a saját kis érettségi tablóját, ezért megkereste az eredeti nagyot.

Az iskolájának tablóit végül kötetbe rendezte, azóta pedig számos hasonló felkérést kap iskoláktól, eddig összesen hatvan hasonló kötetet készített.

Molnár szerint 250-300 ezer érettségi tabló készülhetett az elmúlt száz évben, de sok elpusztulhatott a második világháborúban, a még meglévőket pedig digtalizálni kellene egy nagy közös archívumba. A tablóképek a személyes élmények mellett fontos kordokumentumok is, mert a kor frizura- és öltözködési divatja mellett a korszellem is látszódik rajtuk.

Az RTL Klub riportjában Molnár megmutatta Lázár János tablóképe mellett Palkovics László oktatási államtitkárét, valamint az egy középiskolában végzett Kövér Lászlóét és Gyurcsány Ferencét is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!