szerző:
hvg.hu

Amy Everett szülei most mindent megtesznek, hogy fellépjenek az online bántalmazás ellen, és megakadályozzák a hasonló tragédiákat.

Egy felmérés szerint Ausztráliában minden ötödik gyerek átéli az online zaklatást. Vannak, akiknél ez tragikus következményekbe torkollik. Ilyen volt Amy Everett, aki 14 évesen vetett véget az életének.

A halálhírét az apja, Tick Everett osztotta meg a Facebookon egy megható bejegyzségben. Arról nem beszélt, hogy a lányát pontosan mivel zaklatták, csak annyit írt, hogy minden áron „meg akart szabadulni ennek a világnak a gonoszságától”: Az apa azt reméli, hogy a lánya halála segíthet majd abban, hogy „ne veszítsünk el több értékes életet”.

Tick Everett meghívta a zaklatókat is a lánya temetésére. „Ha valamilyen véletlen folytán azok az emberek is látják ezt a posztot, akik úgy gondolták ez vicces, és felsőbbrendűnek érezték magukat a szüntelen zaklatástól és megfélemlítéstől, jöjjenek el a szertartásra, és legyenek tanúi a teljes összeomlásnak, amit okoztak” – írta az apa.

A család egy alapítványt is létre akar hozni, hogy felhívja a figyelmet a bullying, a szorongás, a depresszió és a tinédzser kori öngyilkosság problémájára.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!