Több színész megbánta már, hogy együtt dolgozott a rendezővel. Most sokan a fizetésből sem kérnek, amit a szerepért kaptak.

A Woody Allen elleni molesztálási vád már húsz éve a levegőben lóg, se sokan csak most jutottak el oda, hogy kezdjenek valamit az információval, amelynek az igazságtartalma mellett a rendező nevelt lánya és állítólagos áldozata rendületlenül kitart, Allen viszont cáfolja.

A közös munkát már olyan színészek bánták meg, mint Ellen Page vagy Mira Sorvino. Allen legújabb filmjének, a Rainy Day in New York-nak az egyik szereplője, Timothée Chalamet pedig most az Instagramon jelentette be, hogy a szerepért kapott pénzt három civil szervezetnek ajánlja fel. „Szeretnék méltó lenni arra, hogy vállvetve ott álljak a bátor művészek mellett, akik azért harcolnak, hogy az emberek megkapják az őket illető tiszteletet és méltóságot” – indokolta a döntését.

Timothée Chalamet (@tchalamet) által megosztott bejegyzés,

A film két másik szereplője, Rebecca Hall és Griffin Newman szintén jótékony célra ajánlotta fel a fizetését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!