szerző:
hvg.hu

A színész-rendező nagy tisztelője a #metoo mozgalomnak.

A Sundance Filmfesztivált megnyitó beszédében Robert Redford fordulópontnak nevezte a #metoo és a Time’s Up mozgalmat, szerinte a változások nyomán több lehetőséget kapnak majd a nők Hollywoodban. „Változik a dolgok rendje azért, hogy a nőknek erősebb legyen a hangjuk. Azt hiszem, most kicsit kiegyenlítettebb a helyzet. A nők szerepe most az, hogy hallassák a hangjukat. A férfiaké pedig az, hogy meghallgassák őket, hagyják őket beszélni, és elgondolkozzanak azon, amit mondanak” – mondta a színész.

A filmfesztiválon egyébként forródrótot hoztak létre azoknak a résztvevőknek, akik visszaélések áldozatai. Szintén létrehoztak egy házirendet annak érdekében, hogy a rendezvény zaklatás- és diszkriminációmentes legyen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!