szerző:
hvg.hu

De a valódi kedvenc is egy elég egyszerű étel.

Michels Antallal, a szakácsból lett plébánossal készített interjút a Népszava. A Józsefvárosban a hajléktalanok papjaként ismert pap többek között a szakácsmúltjáról is beszélt. Dolgozott a Grand Hotelben, a Gellért Szállóban, a külügyminisztérium diplomáciai vendéglátásában, a Tavernában és az Átrium Hyattben, volt felszolgáló, gyakornok és üzletvezető is. Főzött Margaret Thatchernek, Olof Palménak és Kádár Jánosnak is – mondja.

Kádár híres mondására ("a krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!") reagálva viszont eloszlatta azt a legendát, ami szerint a kommunista pártfőtitkárnak ez lett volna a kedvenc étele.

„Az biztos, hogy Kádár Jánost az egyszerű ételek híveként tartottuk számon, az igazi kedvence azonban nem a krumplileves, hanem a stíriai metélt volt. Abból akár két adagot is megevett egyszerre.”

Az atya emlékeztet arra, hogy őket úgy tanították, hogy a templomban se a prédikációban, se a hirdetésben nem politizálnak. Hozzátetette ugyanakkor, hogy "virágnyelven" azért elmondható, adott esetben azokat támogassák, akik a keresztény értékeket vallják. "Templomon kívül megkérdezhetik, hogy mi a véleményem, és én azt elmondhatom. Ennyi." – mondta.

A migránskérdésről az a véleménye, hogy természetes, hogy védjük a határainkat, de akik itt vannak, azokkal foglalkozni kell.

„Annak idején, mikor ez az egész ’migráns-ügy’ elindult, lehetett látni, hogy magyar emberek kint állnak az út szélén, ételt és pokrócokat osztogatva, de az egyik itteni kerületi épületben polgárok álltak össze, s egy irodaépület alagsorában főztek mindennap rájuk. Mi is ott voltunk a II. János Pál pápa téren, vittünk ki meleg holmit, élelmet, paplanokat. A hírek mögött azért ott volt a civil segíteni vágyás, s emberként fogott össze zsidó és keresztény, liberális és konzervatív. Ez így van rendjén: a világ nyitott s mi sokszínűek vagyunk.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Felrobbant egy krími iskolai menza, legalább tízen meghaltak

Felrobbant egy krími iskolai menza, legalább tízen meghaltak

Szuper ötlet: ingyenparkolás jár a műanyag palackokért

Szuper ötlet: ingyenparkolás jár a műanyag palackokért

Lecsapott a NAV a baromfiudvaron tárolt csempészcigarettákra

Lecsapott a NAV a baromfiudvaron tárolt csempészcigarettákra

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Keményen odaszólt az amerikai nagykövet Orbánnak

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

Kreatív pakolás: egy pianínót szállított valaki az autós kerékpártartóján

15 éve halt meg minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója

15 éve halt meg minden idők egyik legnagyobb magyar sportolója