szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kommunista Észak-Korea a jelek szerint kijátssza a női kártyát a 2018-as téli olimpián. Az elszigetelt diktatúrából nemcsak Kim Dzsong Un kedvenc lányzenekarát, az észak-koreai Spice Girlsként emlegetett Moranbong együttest küldik a sporteseményre, hanem vörös egyenkabátba öltöztetett szurkolólányok meglehetősen népes csoportját is.

Az angol nyelvű tudósításokban cheerleaderként emlegetik azt a 229 észak-koreai nőt, akik szerdán érkeztek meg Dél-Koreába. Azért lehet rájuk ragasztani a hadsereg megnevezést, mert mindannyian ugyanolyan prémmel szegett vörös kabátot viseltek, rajta az észak-koreai lobogóval, valamint szőrmekucsmát és fekete csizmát. A feladatuk elvileg a szurkolás lesz, bár az még kérdéses, milyen formában kell majd ezt megtenniük.

A 229 nő egy 280 fős delegációhoz tartozik, amelynek tagjai a két Koreát elválasztó demilitarizált zónán keresztül léptek be Dél-Koreába.

A vörös kabátos szurkolók között a beszámolók szerint voltak nagyon merész lányok is, akik szóba merészeltek állni dél-koreai újságírókkal. Egyiküktől megkérdezték, pontosan milyen metodika alapján nyomják majd a szurkolást az olimpián. „Légy türelmes. Ha most elmondanám, később már nem lenne olyan izgalmas” – hangzott a válasz.

A beszámolókban megállapították azt is, hogy óriási volt a kontraszt az egyenruhás nők, illetve az észak-koreai sportolók érkezése között. A sportolók egyetlen kérdésre sem voltak hajlandóak válaszolni, azonnal rohantak a rájuk váró buszokhoz.

A szurkolólányokat állítólag szigorú szempontok alapján válogatták ki. Figyelembe vették családi hátterüket, a kinézetüket, a tudásukat és persze a lojalitásukat.

©
©
©
©

Szöulba már kedden megérkezett hajóval az a 140 fős észak-koreai zenekar, amely a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpia alatt lép majd fel. Az együttes tagja a sztárénekesnő Hion Szong Vol, a Moranbong Band vezetője, amely Észak-Korea legismertebb popzenekara. A vendégek csütörtökön Kangnungban, majd vasárnap Szöulban mutatják be műsorukat.

A hajót tüntetők fogadták, akik dél-koreai és amerikai zászlókat lengettek, illetve a dél-koreai himnuszt énekelték. A tömegben nem lehetett látni kék-fehér zászlót, ami a Koreai-félsziget egységét jelképezi, a rendre tucatnyi rohamrendőr felügyelt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV

Teljesen megújította szolgáltatásait a Vodafone, itt az 1000 Mbit/s internet és a Vodafone TV

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

A hazai légiiparban is kifejlesztik a kormánybarát-felismerő rendszert

Yellow pages a térképen és az első dotkom milliók – Elon Musk életútja, 4. rész

Yellow pages a térképen és az első dotkom milliók – Elon Musk életútja, 4. rész