szerző:
hvg.hu

A kommunista Észak-Korea a jelek szerint kijátssza a női kártyát a 2018-as téli olimpián. Az elszigetelt diktatúrából nemcsak Kim Dzsong Un kedvenc lányzenekarát, az észak-koreai Spice Girlsként emlegetett Moranbong együttest küldik a sporteseményre, hanem vörös egyenkabátba öltöztetett szurkolólányok meglehetősen népes csoportját is.

Az angol nyelvű tudósításokban cheerleaderként emlegetik azt a 229 észak-koreai nőt, akik szerdán érkeztek meg Dél-Koreába. Azért lehet rájuk ragasztani a hadsereg megnevezést, mert mindannyian ugyanolyan prémmel szegett vörös kabátot viseltek, rajta az észak-koreai lobogóval, valamint szőrmekucsmát és fekete csizmát. A feladatuk elvileg a szurkolás lesz, bár az még kérdéses, milyen formában kell majd ezt megtenniük.

A 229 nő egy 280 fős delegációhoz tartozik, amelynek tagjai a két Koreát elválasztó demilitarizált zónán keresztül léptek be Dél-Koreába.

A vörös kabátos szurkolók között a beszámolók szerint voltak nagyon merész lányok is, akik szóba merészeltek állni dél-koreai újságírókkal. Egyiküktől megkérdezték, pontosan milyen metodika alapján nyomják majd a szurkolást az olimpián. „Légy türelmes. Ha most elmondanám, később már nem lenne olyan izgalmas” – hangzott a válasz.

A beszámolókban megállapították azt is, hogy óriási volt a kontraszt az egyenruhás nők, illetve az észak-koreai sportolók érkezése között. A sportolók egyetlen kérdésre sem voltak hajlandóak válaszolni, azonnal rohantak a rájuk váró buszokhoz.

A szurkolólányokat állítólag szigorú szempontok alapján válogatták ki. Figyelembe vették családi hátterüket, a kinézetüket, a tudásukat és persze a lojalitásukat.

©
©
©
©

Szöulba már kedden megérkezett hajóval az a 140 fős észak-koreai zenekar, amely a pénteken kezdődő phjongcshangi téli olimpia alatt lép majd fel. Az együttes tagja a sztárénekesnő Hion Szong Vol, a Moranbong Band vezetője, amely Észak-Korea legismertebb popzenekara. A vendégek csütörtökön Kangnungban, majd vasárnap Szöulban mutatják be műsorukat.

A hajót tüntetők fogadták, akik dél-koreai és amerikai zászlókat lengettek, illetve a dél-koreai himnuszt énekelték. A tömegben nem lehetett látni kék-fehér zászlót, ami a Koreai-félsziget egységét jelképezi, a rendre tucatnyi rohamrendőr felügyelt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Sok volt a jóból: amikor már annyit járt az ember a Holdra, hogy meg is unta

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Orbán haragszik a sportvezetőkre

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed

Most vigyázzon, ha a K&H-nál van számlája, lenyúlós e-mail terjed

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás