szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fogások már kihűltek, de a hír, amit már meg is osztottunk, nagyon friss. Pohner Ádám (Kistücsök, Balatonszemes) és csapata utazik júniusban a Bocuse d’Or európai válogatójára. Lássuk, mit főzött ki.

Nemzetközi kóstoló zsűrit nyűgözött le Pohner: Enrico Crippát, akinek Piazza Duomo nevű étterme az olaszországi Albában három Michelin-csillaggal büszkélkedhet. Henrik Norströmöt, aki 2001-ben második lett Lyonban. A V4-eket képviselő cseh, szlovák, lengyel séfeket. S persze – az elnőki székekben – Széll Tamást és Hamvas Zoltánt, valamint Szulló Szabinát, Sárközi Ákost.

Húsétel: borjúszűz feltekerve, velővel töltve, szarvasgombával, szarvasgomba jus, petrezselyemolaj. Köretek: a velő paprikaszószban, zöldborsóval, marinált zöldségekkel és petrezselyemmel. A tányéron még körte libamájjal, káposztasaláta tökmaggal. További izgalmas köretelem a "túrós csusza" és a zellerkrém.

Túry Gergely

 

A vegetáriánus tányér összetevői: egg royale fürjtojásból, gombával, a tetején csicsókachips-szel, mandulazselé, póréhagyma mustármaggal, spárga-gorgonzola veluté, marinált karalábé, körte petrezselyemszárral, marinált spárga, zellerpüré és zöldségrolád, valamint rizottó karfiollal és zöldborsó gorgonzola szószban.

Túry Gergely

Megjegyzés:

A versenyzők a két ételelkészítésénél kötelező alapanyagokkal dolgoztak. A hústálhoz a borjúszűz, a csülök és a velő volt megadva, a vegetáriánushoz a rizottó rizs, a gorgonzola és a fürjtojás. Az alapanyagokat tegnap a METRO zöldségpiacán szerezhették be, ahol kisorsolták a meglepetés összetevőket is. Ekkor derült ki, hogy a vegetáriánus ételhez a metélőhagymát és a borsót kell felhasználniuk.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!