szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A joggal támadható következtetést a volt síelő Bode Miller szakkommentátorként vonta le. Kapott is érte rendesen.

A 2014-ben olimpiai aranyat szerző Anna Veithnek egy térdsérülés miatt nem megy olyan jól a síelés, mint korábban, de a héten szakkommentátorként hozzászóló volt osztrák síelőnek, Bode MIllernek van egy másik érve is a gyengébb szereplésre. „Szeretném kiemelni azt is, hogy férjhez ment” – mondta, hozzátéve, hogy „nagy kihívás a világkupán versenyezni, ha az embernek családja van, vagy házasságot kötött. Nem akarom a házastársakat hibáztatni, csak fel akarom vetni, hogy talán a férje hibája.”

A közösségi oldalakon gyors és látványos volt a felháborodás, sokan felvetették, hogy Miller vajon hasonlóan nyilatkozott volna-e, ha egy férfi versenyző családi állapotáról van szó. Bode Miller mindenesetre a bírálatok ellenére kitartott a véleménye mellett, de azért próbálta tisztázni magát: „Csak hogy világos legyen, nem Anna Veith férjét okoltam az eredményei hiánya miatt. A változó prioritások azok, amelyekkel nehéz boldogulni, nőknek és férfiaknak egyaránt” – írta a Twitteren. Majd mintha rájött volna, hogy valakinek a partnerét hibáztatni a sikertelensége miatt nem túl jó ötlet, különösen Valentin-napon, Miller gyorsan kiírta azt is, hogy a feleségétől rengeteg támogatást kapott aktív versenyzőként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Füstmentes kvíz: 10+1 kérdés a dohányzásról és az ártalomcsökkentésről

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Szájer József lemondott a soproni díszpolgári címéről

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról

Szijjártó Péter a sajtóból értesült Szájer József brüsszeli partijáról