szerző:
T.S.

Két jelentős díjat is begyűjtött a Weissensee-ben rendezett nemzetközi BBQ-versenyen a székesfehérvári/velencei KGB BBQ csapata a múlt hétvégén. Az összetett versenyben bronzérmesek lettek, és ők találtattak a legígéretesebb újonc teamnek.

Mint arról előzetesen hírt adtunk, február 16-18. között került sor a Meat, Smoke & Beer Festival BBQ on Ice (Hús, füst és sör-BBQ a jégen) elnevezésű versenyre az osztrák gleccsertó jegén a Kansas City Barbeque Society (KCBS) védnökségével. A zamatosra sült húsok megszállottjait és ínyenceit ezúttal sem érte csalódás, az Európából és az USA-ból érkezett 18 csapat smokereiben fantasztikus marhaszegyek, sertésoldalasok, csirkék és pulled porkok készültek.

©

A KCBS osztrák versenynaptárában először szerepelt ilyesféle megmérettetés: a 99 méter mély tó 60 centisre hízott jegén "hibernálták a grillezést". Az extrém körülmények között is derekasan helyt állt a tavaly ősszel Tállyán magyar bajnokká, vagyis Grand Championná avanzsált KGB BBQ csapata.

©

Az ausztriai versenyen összesített eredményük alapján a dobogó harmadik helyén végeztek a belga BBQ+ és az amerikai White Squirrel BBQ csapatok mögött. De nemcsak ezzel a bronzéremmel tértek haza.

©

Weissensee-i szereplésüket értékelve Turanitz Gergely csapatkapitány a hvg.hu-nak elmondta: „Minden rendben működött, fel voltunk készülve az alapanyagok megfelelő melegen tartására. Csak saját magunkra nem gondoltunk igazán. Bokáig érő vízben húztuk le a versenyt, mivel a jég olvadt a smokerek alatt. A 3. helyezésünket mondhatnám parádésnak is, hiszen csak egy ponttal maradtunk le a 2. helyezett amerikaiaktól, míg a győztes belga csapat állva hagyta a mezőnyt. Ráadás számunkra, hogy az összetett 3. díj mellé Weissensee-ben megnyertük a Rookie of Competition díjat, mint a verseny legjobb újonc csapata. Nekünk ez volt a második nemzetközi versenyünk, sokat tanultunk belőle. Van még hová fejlődnünk, további sok sütés, tanulás és munka vár ránk. Nagyon örülünk, hogy vihetjük a nagyvilágba – így a közeljövőben az USA-ba – Magyarország jó hírét.”

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Újabb toxinos zabpelyheket vonnak ki a forgalomból

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Jobban élnek a szlovákok, mint mi

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

Az EP megszavazta a munkavállalók védelmét, a Fidesz nemmel voksolt

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

15 millióból utazott az Országgyűlési Őrség, Las Vegasban is voltak

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Súlyos jogsértések miatt törlik a KEG-részvényeket a tőzsdéről

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában

Nesze nektek, Apple-rajongók: több iPhone-t is betiltottak Kínában