szerző:
hvg.hu

A Dal 2018 végső döntőjébe Dánielfy Gergely, az AWS, Király Viktor és a yesyes jutott be.

A szombat esti döntőben előbb a szakmai zsűri tagjai választottak ki pontozással négy dalt, majd a tévénézők szavazatai alapján dőlt el, hogy ezek közül melyik képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon május 8. és 12. között Lisszabonban.

A végső négyesbe a következő dalok kerültek be:

Dánielfy Gergely: Azt mondtad
AWS: Viszlát nyár
Király Viktor: Budapest Girl
yesyes: I let you run away

A nyertes pedig nem más, mint az AWS.

Az AWS-t 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron.

A közmédia hetedik dalválasztó show-jának zsűrijében Frenreisz Károly, Both Miklós, Schell Judit és Mező Misi szerepelt.Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!