szerző:
MTI / hvg.hu

Szridevi Kapúr elveszítette eszméletét és belefulladt egy dubaji szálloda fürdőkádjának vízébe.

Véletlenül megfulladt dubaji szállodaszobájának fürdőkádjában Szridevi Kapúr bollywoody szupersztár – közölte hétfőn a dubaji rendőrség a halottkémi vizsgálat eredményeit ismertetve.

Az 54 éves indiai színésznő egy rokona esküvőjére érkezett Dubajba, szombat késő este halt meg, elveszítette eszméletét és belefulladt a fürdőkád vízébe a helyi rendőrség Twitter-üzenete szerint. A rendőrök hozzátették, hogy a színésznő alkohol hatása alatt állt. A Times of India úgy tudja, hogy a színésznő hírtelen szívmegállás miatt esett össze.

Családja korábban azt közölte, hogy szívroham végzett vele.

A sztár halála megdöbbentette az indiai filmipart és Bollywood rajongóit világszerte.

A színésznő mintegy 300 filmben szerepelt csaknem öt évtizedes pályafutása alatt. Hatalmas népszerűségnek örvendett, csak Szrideviként emlegették Indiában. Négyéves korától dolgozott tamil, telugu, malajalam, kannada és hindi nyelvű filmekben, mielőtt 1978-ban Bollywoodban debütált volna. Szridevi 13 évesen már összetett karaktereket ábrázoló felnőtt szerepeket alakított. A hetvenes és kilencvenes évek között számos kasszasikerben láthatta a közönség. 1997-ben, a Judaai című film bemutatása után visszavonult és csak 2012-ben tért vissza a filmezéshez a Nyelves-lecke című produkcióval.

Legismertebb filmjei között volt a Mr. India, a Csandni, a Csal Baz és a Nyelves-lecke. Utolsó filmje, a Mom tavaly került a mozikba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!