szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A színésznőnek vannak kétségei, hogy jutott elég idő a zaklatási ügyekkel kapcsolatos szembenézésre.

A Veszprémi Petőfi Színházban és a Rózsavölgyi Szalonban is rendez majd Marton László, a Vígszínháztól a szexuális zaklatási ügyek miatt távozó rendező. A Martont először megvádoló Sárosdi Lilla színésznő az ATV-nek azt mondta, meglepődött a híren. Szerinte az emberi és szakmai és segítő szándék érthető, de azok a nyilatkozatok már kevésbé, amelyek megkérdőjelezik a Marton Lászlóval kapcsolatban felmerült vádak igazságtartalmát. A színésznő nem biztos abban, hogy jutott elég idő a zaklatási ügyekkel kapcsolatos szembenézésre.

Sárosdi Lilla szerint vádaskodás helyett a szembenézés az egyetlen megoldás, mert csak így kerülhető el, hogy újra két, egymással szemben álló oldal alakuljon ki egy szakmán belül.

Zimányi Zsófia az ATV-nek azt mondta: „Mindannyiunknak kívánom – nem csak a színházi szakmának –, hogy ne a bosszú és a gyűlölet vezesse a megszólalásainkat és a tetteinket, s találjuk meg újra a higgadt és átgondolt hangot a kulturális közbeszédben.”

Az ATV kikérte Verebes István véleményét is a fordulatról. Szerinte „attól a pillanattól kezdve, amikor a Martont kiebrudalták a Vígszínházból, egészen másról szól ez a történet”. A színész-rendező úgy véli, hogy „a labilis közhangulat ellen lépni kell. Veszprémből az Oberfranknak vagy a Rózsavölgyi Szalonból Zimányi Zsófiának a döntése bátor, méltányos és tisztességes. Marton László rendezői múltja megérdemli ezt”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!