szerző:
hvg.hu

Beépítettek egy alkalmazást, amellyel a lejátszási listánkon ki lehet egyenlíteni a férfi és a női előadók arányát.

A nemzetközi nőnap alkalmából a Spotify és a Smirnoff elindítottak egy közös alkalmazást, amellyel elvileg csökkenthető a férfi előadók túlsúlya a felhasználó lejátszási listáján. Az app méri, hogy hány százalékban hallgatunk az egyik és a másik nemtől zenéket, és amint részlehajlónak mutatkozik a zenei ízlésünk, az alkalmazással korrigálhatjuk azt – harangozta be az NME.

A fejlesztés azért lehet jó marketingfogás, mert a Spotify 2017-es évről készült statisztikáiból az derül ki, hogy a streaming szolgálató elég erősen mellőzi a női előadókat. Tavaly a Spotifyon legtöbbet hallgatott tíz album között egyetlen női előadó lemeze sem volt, és a tíz legtöbbet streamelt dalszám között is csak kettő mögött állt női művész.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!