szerző:
hvg.hu

A pornóoldalak népszerűsége sebezhetővé teszi a felhasználókat.

A pornográfia iránti élénk, és sokszor felelőtlen érdeklődés olyan veszélyes vírusokat szabadíthat a fogyasztók gépeire, amelyek súlyosan károsíthatják a megtakarításaikat és a személyes adataikat is. Egy új brit felmérés szerint tízből minden negyedik brit felnőtt naponta fogyaszt online pornót, és csaknem a harmaduk megtapasztalta azt is, hogy milyen megfertőződni egy digitális nemi betegséggel.

Az online pornó népszerűsége a kiberbűnözők célpontjává tette ezeket az oldalakat. Egyrészt nagyon sok felhasználót elérnek, másrészt ezek a felhasználók nagy eséllyel nem jelentik a fertőzést, mivel szégyellik azt, ahogyan a gépükre került. A hackerek többféle fegyvert is bevetnek a vírusoktól kezdve az úgynevezett clickjackingig, amikor eltérítik a kattintásokat, sokszor úgy, hogy a felhasználó észre sem veszi.

A Kaspersky ezer felnőttet vont be egy felmérésbe, amelyből kiderült, hogy a britek 41 százaléka néz pornót legalább egyszer egy nap, átlagosan 23 percig. Ez évente négy nap pornónézést jelent. Ugyanakkor a válaszadók 17 százaléka elismerte, hogy a családtagokra keni, ha megfertőződött a számítógépe.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!