szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kutya-fajtanemesítés ellen tiltakoztak, a győztes kutyát riadtan szorította magához gazdája.

Állatvédő aktivisták zavarták meg vasárnap este a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításának számító birminghami Crufts eredményhirdetését, amelyen – még az incidenst megelőzően –, egy Tease nevű kis angol agarat (whippet) tüntettek ki a győztesek győztesének – Best in Show – járó díjjal.

Az akciót magára vállaló PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) amerikai állatvédő szervezet által közzétett videofelvételen látszik, ahogy a két aktivista Crufts: kutya-fajtanemesítés feliratú plakátokat feltartva betör a porondra, majd a biztonsági emberek a földre terítik őket.

A videóhoz fűzött kommentárjában a szervezet azt írta, hogy a tüntetők rávilágítottak az ember által tenyésztett kutyák szenvedésére, amelynek egyetlen célja a brit Kennel Club által meghatározott szélsőséges fajtajellegek elérése.

Az incidenst megelőzően a bírók a Tease nevű kis angol agárnak (whippetnek) ítélték a győztesek győztesének – Best in Show – járó díjat. A Skóciából származó két és fél éves szuka és gazdája, Yvette Short épp átvenni készültek a trófeát, amikor a tüntetők megzavarták a rendezvényt. 

Tease, teljes nevén Collooney Tartan Tease a vadászkutya kategória győzteseként került be a négynapos verseny végső hét finalistája közé. A Best in Show cím elnyerésével a whippet több mint 40 ország és régió csaknem 21 ezer versenyzőjét utasította maga mögé. Tease gazdája "hihetetlennek és csodálatosnak" nevezte kedvence győzelmét. 

Az első ízben 1891-ben megrendezett kutyakiállítás második helyezettje a Chilli nevű angol pointer lett, aki a Reserve Best in Show címmel távozhatott a birminghami nemzeti kiállítóközpontból. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Ilyen egy tényleg terepre való Skoda Kodiaq

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW

Kémfotókon a teljesen új 7-es BMW