szerző:
hvg.hu

A brit egészségügyi szakértők megkongatták a vészharangot.

Kötelező figyelmeztetéssel kellene ellátni a kínai elviteles és készételeket, illetve menüket a brit egészségügyi szakértők szerint, mert elképesztő mennyiségű só van ezekben a készítményekben. Vannak olyan ételek, amelyekben annyi a só, mint öt Big Macben. A kedden közzétett jelentés szerint sok étel a felnőtteknek javasolt napi sóadag több mint a felét tartalmazza. Néhány rizsételben több só volt, mint 11 csomag sózott chipsben.

A felmérést az Action on Salt nevű szervezet végezte, amely a sófogyasztás visszaszorítását tűzte ki célul, és a mostani üzenet elrettentő ereje elég nyilvánvaló. 141 szupermarketben forgalmazott kínai készételt elemezve arra jutottak, hogy 43 százalékuknak nagyon magas volt a sótartalma.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!