szerző:
hvg.hu

Nem elérhető például néhány megfázás elleni gyógyszer, orrspray és szemcsepp.

Átmeneti hiány van 365 gyógyszer esetében, ez a készítmények egy százalékát érinti – írja a Világgazdaság az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet adataira hivatkozva. Mint írják, az adatsor szerint összesen 443 olyan gyógyszer van, amit már hónapok vagy évek óta nem lehet kapni, de hatezer tétel szerepel a helyettesítési listán.

Az okok között üzleti döntés, hatóanyag-beszerzési probléma, kereskedelmi ok, valamint megszűnő forgalmazás szerepel.

Jelenleg hiánycikk a rotavírus elleni vakcinák egyike, de a gyermekeknek készült hepatitis B elleni vakcina is – ezeket az OGYÉI most egyedi importból szerzi be. A szezon után több megfázás elleni készítmény, szemcsepp, fájdalomcsillapító is hiányzik – írja a lap.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!