szerző:
hvg.hu

A lány karjait és azok mozgáskoordinációját segítik elő ezekkel az úgynevezett rehabilitációs robotokkal az RTL Híradó tudósítása szerint. Egy másik pedig Vanessza memóriáját fejleszti.

Tavaly júliusban szenvedett súlyos autóbalesetet Bulgáriában Burkus Vanessza. Két hétig tartották mélyaltatásban, mire hazaszállíthatták szülei. Sokáig az is kétséges volt, hogy magához tér-e – hangzott el a csütörtöki műsorban.

A hosszú hetekig tartó rehabilitáció után azonban nemcsak hogy felébredt, a mozgásában sem látszanak a súlyos baleset nyomai. Viszont hónapokon keresztül nem emlékezett a múltjára.

A 19 éves lány sokáig szülei állandó segítségére szorult emiatt, mert mire egyik napra megtanulta, mit hol és merre talál, a következő napra már elfelejtette. Azóta minden emléke visszatért, ezt maga a lány mondta a csütörtök esti adásban az RTL kamerái előtt.

Lengyel Dorottya gyógytornász szerint Vanessza sokkal önálóbb lett, a központban zajló foglalkozásokra is egyedül jár, sokat fejlődött. Utóbbit környezete is megerősítette, mint mondták, a lány egyre jobban van, folyamatosan erősödik. Azt azonban nem tudni, érzelmileg mikorra sikerül feldolgoznia a balesetet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!