szerző:
hvg.hu

Az Utcáról Lakásba Egyesület és a Lakhatást Most Alapítvány mobilházprogramot indított. Egyelőre csak két mobilházat újítanak fel rászoruló emberek számára, például közműhozzáféréssel teszik komfortosabbá az egykori lakókocsikat.

Az Utcáról Lakásba Egyesület általános célja, hogy minél több közterületen, lakásszegénységben élő hátrányos helyzetű ember költözhessen szociális bérlakásba. Szerintük a szállóalapú hajléktalanellátó-rendszer nem képes valós kivezető utat nyújtani a hajléktalanságból, ezért a szállók helyett megfizethető bérlakásokat kell kínálni a rászorulóknak, és intenzív szociális munkával kell segíteni a beköltöző bérlőket.

Több programjuk is van, amely ezt a célt segítené, részben üresen álló, önkormányzati bérlakásokat állítanak helyre és adnak bérbe az adott önkormányzattal együttműködve, részben pedig a Lakhatást Most lakásügynökséggel együttműködésben magánbérleteket hasznosítanak szociális bérlakásokként. A Mobilház program is ez utóbbi módon működik, a lakásügynökség állománya most partnereiknek köszönhetően két mobilházban létesülő lakrésszel bővül – írják közleményükben.

A mobilházakat az egyesület önkéntesek bevonásával felújítja és szigeteli, valamint az utcaképbe illeszkedő tetőszerkezettel, közműhozzáféréssel látja el. A mobilházakba költözők ennek a munkának a befejeztével vehetik bérbe a lakrészeket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!