szerző:
hvg.hu

A tervek szerint 2020-tól érkező X-Wagenek üléseit rétegelt falemezekből gyártják majd. Három modell közül választhatják ki az utasok szombattól a nekik legjobban tetszőt.

Az utasok dönthetik el, milyen üléseken szeretnének utazni a két év múlva forgalomba álló új metrószerelvényeken, az X-Wageneken Bécsben: három variáció van, ezek közül május végéig választhatják ki a kedvencüket.

Radial, Linea és Trigon – így hívják a három lehetséges ülésmodellt. Az új metrók 2020 közepétől fokozatosan váltják le a 70-es évek óta forgalomban lévő szerelvényeket, az "ezüstnyilakat". 2030-ig nemcsak az U1-U4-es vonalakon járnak majd új szerelvények, de a most épülő U5-ön is ezek szállítják majd az utasokat.

©

A három ülés ránézésre majdnem ugyanolyannak tűnik, rájuk ülve derülnek ki a különbségek.

A Linea mindenféle testtartást lehetővé tesz, a Trigon pedig jobban megtámasztja a gerincet és egyenesebb tartást biztosít. A Radial valószínűleg a magasabb utasok kedvence lesz, mert kialakításának köszönhetően nem ér majd össze a szembenülők térde.

Az új üléseket április 21-től próbálhatják ki az utasok az U2/U5 Infocenterben, illetve meghatározott napokon egy-egy nagyobb forgalmú metróállomáson. Az ülések az eddigi műanyag helyett laminált rétegelt falemezből készülnek, így nemcsak kényelmesek, de környezetbarátak is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Világ

Elhozzák az automata korszakot az új bécsi metrószerelvények – videó

Egyebek mellett továbbfejlesztett utastájékoztató rendszert, tágas utasteret és minden ajtónál akadálymentes beszállási lehetőséget kínálnak majd az új bécsi metrószerelvények. Csütörtökön bemutatták a látványterveket és egy videó segítségével virtuálisan körbe is lehet nézni az új metró belsejében.