szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még a hangosbeszélők is azt kiabálták, hogy terrortámadás valószínű, de az ott élők állítólag nem estek pánikba.

Téves riasztást adtak ki hangosbeszélőkön a japán főváros, Tokió központjában szombaton, de a helyi önkormányzat szerint az ott élők nem estek pánikba.

A Csijoda negyedben 9.45-kor szólalt meg 85 hangosbeszélő, amelyeken terrortámadásra figyelmeztették a helyieket. Ebben a negyedben fekszik sok közintézmény, köztük a japán miniszterelnöki hivatal.

"Ebben a körzetben nagyléptékű terrortámadás valószínű. Keressenek menedéket, és kapcsolják be a tévét vagy a rádiót!" – harsogták.

Az önkormányzat szerint a téves riasztást emberi mulasztás okozta, mert munkatársaik éppen azt ellenőrizték, hogyan kell aktiválni a rendszert. Egy órával később az önkormányzat e-mailben vonta vissza a hibásan kiadott riasztást, majd pár órával később a hangosbeszélőkön is lefújták a terrorriadót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!