szerző:
-t-

Egyedülálló teljesítményt tudhat magáénak a 64 éves Donald Gorske, a minap döntötte meg a saját evészeti Guinness-rekordját Ami azt illeti, kicsit egyhangúan étkezik. A jókora húspogácsákra hajt.

A férfit nem véletlenül hívják az USA-ban Big Mac-nagypapinak. Dokumentációi szerint 1972. május 17-e óta csak nyolc nap telt el az életében úgy, hogy nem evett Big Macet. Azon a bizonyos első napon vette át élete első autóját is, amit mindjárt három termetes hamburger belapátolásával ünnepelt meg. Először evett ilyesmit, és annyira rákattant, hogy még aznap kétszer visszatért a tett színhelyére, és összesen kilencre emelte a "tétet" a Big Macből. Hogy ez mennyi kalória, azt jobb inkább ki sem számolni.

A Fond du Lac-i (Wisconsin állam) nyugdíjas börtönőr az elmúlt 46 évben a McDonald’s szenvedélyes hamburgerfogyasztójává vált. A hitelesített Guinness-világrekordot már két éve elérte 28 788 húspogácsás bucival. Most május 4-én pedig hivatalosan is megdöntötte a 30 ezredik Big Mace elfogyasztásával. A Fond du Lac-i McDonald’sban fontos médiaeseményé vált rekordevés alkalmával – a falat díszítő, előző csúcsevése alkalmával készült – saját fotója árnyékában – Don Gorske elmondta: az évek során naptárába mindig bejegyezte mikor, mennyi hamburgert evett, megtartotta a blokkokat, soknak a dobozát is. Jelentős gyűjteményt halmozott fel, s persze be tudja mutatni a bizonyítékokat.

Olyan nagyon nem izgatja egyébként a média, a celebeskedés, a nagy nyilvánosság (bár szerepelt a nálunk is bemutatott Super Size Me című filmben, és 2005-ben készült róla egy dokumentumfilm, a Mac Daddy). Kedvenc gyorskajáját az utóbbi időben egyre többször otthon tolja be, és nem átallja felmelegíteni a mikróban. Annak ellenére, hogy átlagban minden nap megeszik két Big Macet, állítja, még mindig nem unja, eszébe sincs váltani. Valamikor 1985-ben egyszer kipróbált egy másik húspogácsás fajtát, de nem is szívesen emlékszik rá, nemhogy repetázott volna. A születésnapján is BM ünnepi torta van, természetesen gyertyával. A családja akceptálja, hogy még évente egyszer, a karácsonyi menü – s az ő kedvükért – sem hajlandó lemondani kedvencéről.

Már csak azért sem, mert jó egészségnek örvend. „Az emberek nevetnek rajtam, de ez soha nem zavart. Az utolsó orvosi szűrővizsgálatomnál is a koleszterinszintem alacsony volt és a vérnyomásom tökéletes" – nyilatkozta mosolyogva. Mintegy mellékesen megjegyezve, hogy most két kilóval kevesebb a testsúlya, mint amikor 2011-ben a 25 ezredik hamburgerénél tartott (akkor a 188 cm magasságához 83 kilót nyomott). Fura egy genetikája van a nagypapinak. Igaz, sült krumplit nem eszik a Big Machez.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Demeter Márta: „Ne haragudjon, már a kérdést sem értem”

Demeter Márta: „Ne haragudjon, már a kérdést sem értem”

Miközben Polt meggyanúsítaná, a helyi Polgárőrség kitüntette Simonkát

Miközben Polt meggyanúsítaná, a helyi Polgárőrség kitüntette Simonkát

Hatalmas pókok ijesztgetik a rábaközieket

Hatalmas pókok ijesztgetik a rábaközieket

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

Rászólt az ügyészség a rendőrségre, nyomozni kell Gyurcsány cégénél

A nap videója: Már táncolni is tud a Boston Dynamics robotkutyája, de még hogy

A nap videója: Már táncolni is tud a Boston Dynamics robotkutyája, de még hogy

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált

Egy sikertörténet vége: ma temetik a Portugált