szerző:
hvg.hu

A királyi esküvő után nem csak az egész élete, a vezetékneve is megváltozik.

Már csak kettőt kell aludni Harry herceg és Meghan Markle esküvőjéig. A brit királyi család tagjai lényegében nem rendelkeznek vezetéknévvel: Erzsébet királynő örökösei és leszármazottjai a Windsor vezetéknév mellett – Fülöp herceg után – a Mountbattent is megkapják.

A brit Marie Claire szerint az esküvő után Meghan hivatalos neve Rachel Meghan Mountbatten-Windsor lesz (valójában a Rachel az első keresztneve, ezt azonban szinte soha nem használja).
Vilmos és Harry herceg annak idején a Wales vezetéknévvel vonultak be a seregbe, mert édesapjuk Wales hercege, György herceget pedig George Cambridge néven írták be a naplóba, amikor elkezdte az iskolát – emlékeztet a Reader's Digest.

A Harry herceg és Meghan Markle esküvője körüli felhajtásról itt olvashatnak bővebben.

 

 

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!