szerző:
hvg.hu

Természetesen minden nap gyereknap, de van, amikor külön ürügy is van arra, hogy jól érezzék magukat. Összegyűjtöttük az ígéretes gyereknapi programokat, már csak választania kell.

Belvárosi fesztivál kicsiknek és nagyoknak

Magyarország egyik legnagyobb ingyenes zenei fesztiválja, a BelFeszt idén is különleges családi programokat kínál. A buli már pénteken elindul (többek között lesz Elefánt, Lóci játszik, Parno Graszt, Charlie), a vasárnap azonban a gyerekeké. A program már tíz órától kezdődik a Szabadság téren: lesz Pici Piac design vásár, Csilingelő zeneklub, zenei játszóház, állatsimogató, Bartha Tóni bábszínháza, Molyolda – régi idők játékai, kézműves foglalkozás, Bakonyi fajátékok, kosaras körhinta, arcfestés, 10 órától Kolompos Együttes, 11 órától Rutkai Bori Banda, 12 órától pedig Hangszersimogató interaktív gyerekműsor várja a kicsiket.

Részletek ITT

Cifra Palota, tartalmas programok

„Vattacukor-élmények” helyett interaktív élményekkel várja a családokat a Cifra Palota. A MÜPA előtti színpadon zenés, tánc-és meseelőadások, az előcsarnok területén pedig zenei és kreatív foglalkozások várják a kicsiket. Lesznek koncertek - PASO gyerekbuli, Búgócsiga Zenede, Csurgó zenekar, Samba á la Drums -, bábjáték és táncház az Átriumban, tündérkert-labirintus, királyi várjáték, kosaras körhinta és gólyalábazás. A programok délelőtt 10 órától délután 3 óráig tartanak, mindegyik ingyenes.

Részletek ITT


Vasúttörténeti Park

Minden gyereknek a legkedvesebb alapélményei egyike a kisvasút, akár otthon összeszerelt, izgalmas pályán siet körbe-körbe, akár a kirándulóhelyeken viszi el a családot valamilyen állomásra. Nem véletlen, hogy a Vasúttörténeti Park – ahol nem csak kis, hanem nagy vonatok is vannak, és nem csak vannak, de akár vezethetik is egyiket-másikat a látogatók – a legtöbb gyerek kedvenc helye. Így aztán természetes, hogy Gyermeknapra külön programmal készülnek. A – 14 év alattiaknak ingyenes – május 26-i és 27-i rendezvényen nem csak a kiállított járműveket vehetik birtokba, hanem különböző programokon is részt vehetnek a családok. Szombaton fellép 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától az Óperenciás Babszínház, 15 órától az Alma együttes. Vasárnap 11 órától Szalóki Ági énekel, 13 órától a Fabula Bábszínház előadását nézhetik meg a gyerekek, 15 órától pedig az Eszter-lánc mesezenekar koncertezik. De lesz ugrálóvártól, trambulintól kezdve labdafürdőn át a kishajó vezetésig minden, amiért érdemes oda családi programot szervezni.

Részletek ITT

Városliget

Évtizedek óta hagyomány, hogy Budapest legnépszerűbb gyermeknapi programjai a Városligetben zajlanak, tavaly 400 ezren voltak kint a főváros és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezet programokon. Idén is rengeteg programmal várják a családokat, többek között sportprogramokkal, szűrőbuszokkal, Nemzetek Utcájával, rádiós rókavadászattal, Lego-játszóházzal, Budapest Art Parkkal (Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza izgalmas gyerek- és családbarát programjai), színpadi programokkal, vagy éppen a Nickelodeon Mancs őrjáratának elsősegély-tanfolyamával (ahol személyesen találkozhatunk a sorozat hős tűzoltó kutyájával, Marshallal is) várják a gyerekeket.

Részletek ITT

Ja, mindez ingyenes.

Hatszín Teátrum

A Hatszín Teátrum a klasszikusokkal megy biztosra, így a mesék és a zene birodalmába vezetik a kicsiket. Aki tehát rájuk teszi le a voksát, az könnyesre nevetheti magát azon, miként keres Vitéz László menyecskét magának, meghallgathatja Gryllus Vilmos koncertjét. A Manócska Társulat a Kerekítő manó és a pókhálófüggöny nyári meséjével indítja a napot, később láthatják a Coincidance társulat Széttáncolt cipellők ihlette táncos produkcióját is. És lesz persze lufihajtogató bohóc és arcfestés, cicabábkészítés, kézműves programok.

Itt az egészen kisgyerekes szülőkre is gondoltak, és egész nap védőnő várja az érdeklődőket, továbbá azt ígérik, hogy mindent, amit csak akarunk, megtudhatunk a hozzátáplálásról.

Részletek ITT

Figyelem, ez szombati program!

Agymenők Élménynap

Ismét Agymenők Élménynap lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A gyerekek szabadon és szórakozva ismerhetik meg az őket körülvevő világot, találkozhatnak a különböző tudományokkal, és kipróbálhatják, milyen élesen vág az eszük. Lesz családi vetélkedő, kézműves foglalkozások, történelmi kalandozás, a gyerekek megvizsgálhatják, hogy mi van a bagoly köpetében, vagy éppen kiszámolhatják, hány pingvin fér el egy sün hátán.

Részletek ITT

A program ingyenes, viszont az állatkerti belépőt meg kell váltani hozzá.

+1 Régészet Napja

Május 26-án, szombaton lesz a régészet napja, amire számos múzeum készül az egész országban, érdemes ennek is utánanézni. Budapesten az Akadémia Régészeti Intézete interaktív programokkal várja a kicsiket is. Náluk megismerkedhetünk például a bronzkori harcosokkal, az őskori íjjal, az ókori wellnessel.

Részletek ITT

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!