szerző:
hvg.hu

Jesse Duplantis a televíziós műsorában azzal eteti a nézőket, hogy Jézus megüzente neki: a már meglévő három repülője mellé vennie kell egy negyedik magángépet is. 54 millió dolláros adománynak kellene összegyűlnie, hogy "Jézus kívánsága" teljesüljön.

A louisianai igehirdető, a róla elnevezett Jesse Duplantis lelkészség vezetője saját műsorában kérte meg a hívőket arra, hogy adományozzanak. Mint mondta, ahhoz, hogy közelebb kerüljön istenhez, szüksége lenne egy új magángépre, és a Jézussal folytatott társalgása során az is világossá vált a számára, hogy a szóba jöhető gép csakis egy Dassault Falcon 7X jet lehet, ezt nevezte meg ugyanis szó szerint Jézus. A gép 54 millió dollárba kerülne.

Jesse Duplantisnek egyébként már van három magángépe, amiket szintén megmutatott a műsorában, de mint fogalmazott, minden jármű a lelkészség tulajdona, annak javát szolgálja. A repülőket használva ugyanis könnyebben elérhetők a hívek, és Duplantis biztos benne, hogy ha Jézus ma fizikai formájában is a Földön élne, akkor már nem szamárháton közlekedne.

Duplantis azokhoz az amerikai hitszónokokhoz tartozik, akik a "jólét evangéliumát" (prosperity gospel) hirdetik. Az Egyesült Államokban nagy tömegeket vonzó, divatos „evangélium” egészséget, anyagi jólétet és világi sikereket ígér a hűséges híveknek, ez alapján pedig az olyan presztízstárgyak, mint a menő kocsi vagy a magángép is csupán isten áldásának bizonyítékai.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!