szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hat fogással hangoltak a tárgyalásokra.

A Fehér Ház nyilvánosságra hozta a történelmi csúcstalálkozó történelmi munkaebédjének a menüjét, betekintést engedve a gasztrodiplomácia működésébe. A hatfogásos ebédre valóban senkinek semmi panasza nem lehetett.

A diplomatáknak mindössze néhány hetük volt arra, hogy összerakják a szingapúri csúcstalálkozót, illetve a két vezető munkaebédjét. Az előételek között volt hagyományos rákkoktél avokádósalátával, zöld mangó kerabu – egy malajziai rizsétel – mézes lime dresszinggel és friss polippal, illetve koreai töltött uborka.

A főételek is nagyon rendben voltak: a marhaoldalast dauphinois krumplival, párolt brokkolival és vörösborszósszal tálalták. Volt édes-savanyú ropogós disznóhús sült rizzsel és házi csiliszósszal, illetve egy koreai nevű étel – daegu jorim –, amely tulajdonképpen szójában pácolt tőkehal retekkel és ázsiai zöldségekkel.

Természetesen a desszert sem maradt el: volt csokoládés gyümölcstorta, Haagendazs vaníliafagyi cseresznyével, és Tarte Tropezienne, St. Tropez híres édessége.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!