szerző:
hvg.hu

De vannak ennél rosszabb esetek is.

Elég valószínű, hogy a háborúk és diktatúrák után rögtön a turisták vezetik az amortizációs sort – már ami a csodált látnivalókat illeti.

Múlt pénteken például egy amerikai férfi döntött fel egy oszlopot Pompejiben. A kiérkező biztonsági őrök és a rendőrök azonnal megállapították, hogy baleset történt: a férfi megbotlott, ez okozta a galibát. Szerencsére az oszlop nem törött el, és a régészek jelenleg azon dolgoznak hogy visszaállítsák a helyére.

A legnépszerűbb múzeumok viszont nem mindig ússzák meg ennyivel – sorolja az Ansa.

2015-ben Taiwanon egy 12 éves gyerek, aki éppen a “The Face of Leonardo: Images of a Genius” (Leonardo arca: Egy zseni képei) című kiállítást nézte, megbotlott, és esés közben megragadta az egymillió dolláros, 17. századi Paolo Porpora-festményt – aminek az lett a vége, hogy jókora lyukat szakított benne.

A cambridge-i Fitzwilliam Múzeumban egy 42 éves férfi lépett rá a cipőfűzőjére, és három darabba tört egy Csing-dianszta korából való vázát. A kár több mint 500 ezer font volt (180 millió forint).

Ennél jobban jártak azzal a kislánnyal, aki az Izrael Múzeumban tört el egy olyan római kori vázát, amin már volt egy kis repedés. A múzeum utólag még meg is köszönte a kislánynak, mert a restaurálást követően a váza sokkal szebb lett, mint előtte volt.

2017-ben egy Los Angeles-i galéria látogatója okozott 200 ezer dolláros (54 millió forint) kárt. Fotózkodás közben ugyanis meglökött egy oszlopot, ami nemcsak eldőlt, hanem a dominóhatás következtében tíz másik oszlopot is feldöntött. A biztonsági kamera felvétele végigfutott a neten, és voltak, akik azt hitték, hogy ez valójában a múzeum akciója, hogy magukra irányítsák a figyelmet.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!