szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Joey Chestnut, a bajnoki cím védője ismét felülmúlta korábbi csúcsát az amerikai hotdogevő viadalon.

A Jaws, azaz Állkapocs művésznevű evőfenomén 74 hot dogot evett meg tíz perc alatt, ezzel immár tizenegyedszer győzött a Coney Island-i július 4-i hagyományos megmérettetésen. "Találtam egy erős ritmust. Jól éreztem ma magam" – mondta rekorddöntéséről a 34 éves Chestnut.

Bár a férfi tíz hot doggal többet evett, mint a második helyezett Carmen Cincotti, egy bírói hiba majdnem megkérdőjelezte az általa elért végeredményt. Eric Gonzalez brooklyni kerületi ügyész azonban a végén hitelesítette Chestnut 74 hotdogos új rekordját.

A nőknél is a korábbi bajnok, Miki Sudo lett a győztes, ő azonban elmaradt korábbi teljesítményétől. Idén „csak” 37 hot dogot tudott megenni szemben a tavalyi 41-gyel. Sudo a nagy meleget okolta azért, hogy kevesebbet evett. Így is fölényesen nyert, mivel a második helyezett csak 28 hot dog befalására volt képes.

A New York-i Coney Islanden szerdán megrendezett Nathan's hotdogevő versenyre idén is több ezren voltak kíváncsiak az igen meleg idő ellenére. A bajnokságot 1916 óta rendezik meg a függetlenség napján, július 4-én.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!