szerző:
hvg.hu

Legyen bármilyen fontos egy meccs, vannak helyek, ahol nem illik focit nézni. Például egy színházban, előadás közben, a színészek orra előtt. Van, akinek ez nem természetes, és külön fel kell erre hívni a figyelmét. Egy brit színház színészei megtették.

Több színész beszámolója szerint elképesztően bunkón viselkedett a nottinghami Royal Theatre keddi előadásában két nő a közönség első sorából. Nem nagyon érdekelte őket a darab, mert a telefonjukon a foci-vb-t nézték, és ezt a színpadon játszó művészek is észrevették. Sőt, minden egyes gólnál egy "igeeeent" is hallhatóan eleresztettek – írják a BBC híroldalán.

A színészek a Twitteren fejezték ki felháborodásukat.

Két nő, egy idősebb és egy középkorú, az első sorban focit néztek a telefonjukon, éppen a darab legmegrendítőbb pillanataiban. Idióta iskolás lányok módjára éljeneztek és vihogtak. Itt szeretném jelezni, hogy nagyon dühös vagyok – írta Kieran Brown.

Niall Sheehy is üzent a két asszonyságnak: Ti vagytok a legsötétebb nézők, akik előtt szerencsétlenségemre valaha is játszanom kellett – fogalmazott, egyben arra kérte őket, hogy soha többet nem menjenek el a színház egyetlen előadására sem.

Egy harmadik színész, Stephen Webb is kiakadt a két nő viselkedésén. „Ha színházba jössz, ne nézd, ismétlen, ne nézd a telefonodon a foci-vb-t! Maradj inkább otthon! Óriási tiszteletlenség! Főleg, ha az első sorban ülsz!” – írta.

A tweetekre adott válaszok között volt olyan néző, aki úgy érezte, neki kell elnézést kérnie a művészektől a két nő viselkedése miatt. Volt, aki viszont szimpátiáját fejezte ki a meccsnézőkkel: a hozzászóló szerint is szégyen, ami történt, de nem volt benne rossz szándék, csupán némi szenvedélyről volt szó egy fontos meccs idején.

A színház közleménye szerint a nézőket mindig telefonjaik kikapcsolására kérik, amikor belépnek a nézőtérre. Az előadáson bent volt a munkatársuk, de ő nem érzékelt semmi zavarót. Elképzelhető, hogy az első sorban ülő két néző nem érzékelte, mennyire zavarják a színészeket. Ez azonban nem menti fel őket. Nagy tiszteletlenség és nagyon zavaró, ha valaki ilyet tesz, amit ők, még akkor is, ha esetleg úgy látják, hogy senki sem veszi észre őket, mit művelnek titokban az előadás alatt. A színház elkötelezett az ilyen viselkedés megfékezésében, de bíznak abban is, hogy a hozzájuk érkező vendégek tisztában vannak az illemszabályokkal – közölték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!