szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bosszút állt a természet: a Dél-afrikai Köztársaságban a jelek szerint nagyon rosszul jártak azok az orvvadászok, akik a kihalás szélén álló orrszarvúakat akartak elejteni.

A feltételezések szerint legalább három orvvadász próbált meg betörni és orrszarvúkat elejteni egy rezervátumban a Dél-afrikai Köztársaság délkeleti részén található Kenton közelében. Azért a feltételezések szerint, mert a maradványok alapján erre következtettek. Csak véres végtagjaikat és egyéb testrészeiket, illetve egy fejet találtak meg a helyszínen: valószínűleg oroszlánok tépték szét a betolakodókat – írja a The Independent.

Három pár cipő, vadászfegyverek, drótvágók és egy balta is arra utalt, hogy orvvadászok akartak a rezervátumban zsákmányhoz jutni, de az ott élő oroszlánok közbeléptek.  

Rendőrségi helikopterrel is átfésülték a környéket, de nem találtak senkit élve.

A rezervátum tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy az oroszlánok náluk a házőrzők, akik most élelemhez jutottak.

A rendőrségtől megerősítették, hogy halottakat találtak a helyszínen. Az ügyben vizsgálatot indítottak, és próbálnak bizonyítékot találni arra, hogy valóban orvvadászok jártak ott.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Bödőcs Tibor: Lehet, hogy jövőre jelentkezem az SZFE-re

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét

Az etióp hadsereg elfoglalta a lázadó tartomány székhelyét