szerző:
hvg.hu

Igazi kis Noé bárkájának ábrázolják a mentést.

Két bangkoki illusztrátor, Aruni Aunhawarakorn és Jantima Manasviyoungkul egy elképesztően aranyos képen rajzolta meg a thaiföldi barlangban ragadt fiúcsapat kimentését. A Sisidea nevű oldal működtetői a thaiföldi dráma minden szereplőjét cuki állatnak ábrázolták, a kép mellé pedig megfejtést is adtak, ki kicsoda:

Vaddisznók: a bajba jutott fiúk – mind a Vaddisznók focicsapat tagjai
Fókák: a thaiföldi haditengerészeti kommandó
Oroszlán: a brit búvárok, akik megtalálták a gyerekeket
Naga (Sárkány): a vizet szivattyúzó csapat
Békák: külföldi búvárok
Daru: jelzés, hogy az illusztrátorok együttéreznek a párhuzamosan zajló japán özönvíz áldozataival
Tigris, kenguru, panda: mianmari, ausztrál és kínai mentőcsapatok
Fecskék: a helyszínen tartózkodó újságírók, akik a híreket közvetítik a világ minden tájára

És egy bónusz: megtalálja Elon Muskot?

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Élet+Stílus

Trump: Fake news, hogy Amerika a szoptatás ellen van

A WHO el akart fogadni egy határozatot a szoptatás és az anyatej fontosságáról, az amerikai küldöttség viszont ezt meg próbálta akadályozni, a New York Times szerint az amerikai csecsemőtápszer-lobbi nyomására. Trump szerint az egész nem igaz, hiszen az Egyesült Államok egyértelműen támogatja a szoptatást, ugyanakkor nem kellene megtiltani a lehetőségét, hogy akinek szüksége van rá, az a tápszerekhez folyamodhasson.