szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A balesetet szenvedett gidácska lassan egy hónapja lakik megmentőjüknél, a komári Vendégh családnál. Imád tévézni, és valamiért nagyon odavan a banánért.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt szenvedtek vadbalesetet Vendégh Gáborék, mikor autójuk előtt felbukkant egy őzcsalád. Az anya, valamint nagyobb gidája elkerülte a balesetet, a legkisebb, akkor még csak kéthetes gida azonban egyenesen az autó kerekének ugrott.

A szlovákiai Szia, Komárom beszámolója szerint az autót vezető férfi azonnal megállt, majd keresni kezdte a kis állatot. Az egyik bokor tövében talált rá, félig leszakadt lábbal. Mivel nem akarta, hogy rókák áldozatává váljon, kocsijába rakta, és állatorvoshoz vitte, aki azonnal megműtötte.

Vendégh Gábor a sikeres operáció után egy vadászgazdánál is érdeklődött, be tudná-e fogadni a csöppséget, de onnan kapacitásbeli problémák miatt nemleges választ kapott. A férfi ezt követően döntött úgy, hogy hazaviszi, és ő maga fogja gondozni, amíg fel nem épül teljesen. A kis állatot időközben elnevezték, Gáborka lett, egyik legnagyobb rajongója pedig a férfi kisunokája, aki előszeretettel hívja Bambinak.

Az immár 6 hetes gida lassan egy hónapja él ideiglenes családjánál, és gazdája szerint nincs semmi gondja a panelélettel: egyik kedvenc időtöltése a tévézés, sokat sétáltatják. Éjszaka, általában 2-3 óra felé felkel, odamegy gondozójához, cincog kicsit, így jelzi, hogy éhes. Imádja a tejet, amit cumisüvegből adnak neki, a banánból pedig szinte bármennyit meg tud enni.

"A teljes felépülés még nagyjából egy-másfél hónapot vesz majd igénybe, addig biztosan nálam marad. Az elmúlt hetekben nagyon hozzám nőtt, így szeretném a lehető legjobb helyen elhelyezni, miután felépült. Ezért döntöttem Lél (Érsekléla szerk.) mellett, ami elég közel van ahhoz, hogy látogatni tudjam, valamint minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát ott" – mondta a férfi.

Bár a lakosság számára talán kevésbé ismert, az egyedül lévő, magára hagyott állatokat vétek haza vinni a szakemberek szerint: "Nagyon sok a veszély, ugyanis a felnevelés következtében, egy hasmenés, egy rosszul adagolt táplálék által az állat elpusztulhat. Ha hazavisszük az vadat, ez egy nagyon rossz lehetőség a tovább élésére" - mondta korábban a hazaivadasz.hu-nak Karikó Róbert kerületvezető vadász.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!