szerző:
hvg.hu

A balesetet szenvedett gidácska lassan egy hónapja lakik megmentőjüknél, a komári Vendégh családnál. Imád tévézni, és valamiért nagyon odavan a banánért.

Nagyjából egy hónappal ezelőtt szenvedtek vadbalesetet Vendégh Gáborék, mikor autójuk előtt felbukkant egy őzcsalád. Az anya, valamint nagyobb gidája elkerülte a balesetet, a legkisebb, akkor még csak kéthetes gida azonban egyenesen az autó kerekének ugrott.

A szlovákiai Szia, Komárom beszámolója szerint az autót vezető férfi azonnal megállt, majd keresni kezdte a kis állatot. Az egyik bokor tövében talált rá, félig leszakadt lábbal. Mivel nem akarta, hogy rókák áldozatává váljon, kocsijába rakta, és állatorvoshoz vitte, aki azonnal megműtötte.

Vendégh Gábor a sikeres operáció után egy vadászgazdánál is érdeklődött, be tudná-e fogadni a csöppséget, de onnan kapacitásbeli problémák miatt nemleges választ kapott. A férfi ezt követően döntött úgy, hogy hazaviszi, és ő maga fogja gondozni, amíg fel nem épül teljesen. A kis állatot időközben elnevezték, Gáborka lett, egyik legnagyobb rajongója pedig a férfi kisunokája, aki előszeretettel hívja Bambinak.

Az immár 6 hetes gida lassan egy hónapja él ideiglenes családjánál, és gazdája szerint nincs semmi gondja a panelélettel: egyik kedvenc időtöltése a tévézés, sokat sétáltatják. Éjszaka, általában 2-3 óra felé felkel, odamegy gondozójához, cincog kicsit, így jelzi, hogy éhes. Imádja a tejet, amit cumisüvegből adnak neki, a banánból pedig szinte bármennyit meg tud enni.

"A teljes felépülés még nagyjából egy-másfél hónapot vesz majd igénybe, addig biztosan nálam marad. Az elmúlt hetekben nagyon hozzám nőtt, így szeretném a lehető legjobb helyen elhelyezni, miután felépült. Ezért döntöttem Lél (Érsekléla szerk.) mellett, ami elég közel van ahhoz, hogy látogatni tudjam, valamint minden adott ahhoz, hogy jól érezze magát ott" – mondta a férfi.

Bár a lakosság számára talán kevésbé ismert, az egyedül lévő, magára hagyott állatokat vétek haza vinni a szakemberek szerint: "Nagyon sok a veszély, ugyanis a felnevelés következtében, egy hasmenés, egy rosszul adagolt táplálék által az állat elpusztulhat. Ha hazavisszük az vadat, ez egy nagyon rossz lehetőség a tovább élésére" - mondta korábban a hazaivadasz.hu-nak Karikó Róbert kerületvezető vadász.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!