szerző:
hvg.hu

Reméljük, hamarosan megjelenik a városban, és ezúttal a helyén is marad.

Július elején írtunk róla, hogy valaki ellopta Kolodko Mihály egyik miniszobrát a Széll Kálmán térről.

A nagyjából 15-20 centis bronzszobor a hetvenes évek magyar bábfilmsorozatának címszereplőjét, Mekk Eleket, a kétbalkezes ezermestert, vagyis Mekk Mestert ábrázolta. Miniszobra a Vár felé vezető lépcsők egyikének aljában volt.

Úgy tűnik, az alkotónak nem szegte kedvét, hogy eltűnt a szobor, a Facebook-oldalán ugyanis nemrég arról posztolt, hogy újabb Mekk Eleket készít:

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!