szerző:
hvg.hu

A 80 éves színművész és családja házuk felújítására vettek fel korábban hitelt, de nem tudják már törleszteni. A Blikk szerint többször figyelmeztette már őket a bank, hogy kilakoltatás jön, ha nem fizetnek.

Utcára kerülhet Szilágyi István és családja, mert több mint 25 millió forinttal tartoznak a banknak, ahol házuk felújításához vettek fel korábban hitelt – írja a pénteki Blikk.

A színművészt egyebek mellett a Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági filmsorozat Lópici Gáspárjaként ismeri az ország vagy éppen az Indul a bakterház című film piócás embereként.

Budapesti, száz négyzetméteres házuk nagyon rossz állapotban van, viszont a környék gyorsan fejlődik, így az ingatlanokat egyre jobb áron adják el, és a család abban bízik, hogy az ő házuk is többet ér majd ezzel.

Szilágyi István a Blikknek azt mondta: nyaralójukat az unokájuknak adták, Győrbe, a színészszállásra pedig már nem mehetnek vissza. Ha a házat elárverezik, utcára kerülnek, mert megtakarításuk sincs.

Múlt héten derült ki, hogy a színművész fiának ítéletét nem súlyosította a bíróság, felfüggesztett büntetést kapott, így nem kellett börtönbe mennie. A férfit apja bántalmazása miatt állították bíróság elé. Most közmunkásként dolgozik, de abból nincs sok jövedelme, ráadásul a tárgyalás költségeit is neki kell megtérítenie.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!