szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Főszakácsokkal, szalámi- és kolbászkészítőkkel, szakértőkkel és polgári fogyasztókkal zsűrizett a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

A Rézkakasban tartotta idei szalámi- és vastagkolbásztesztjét a Magyar Gasztronómiai Egyesület. A legjobb sertésből (vagy döntően sertésből) készült termékeket a zsűri vakteszttel választotta ki, a főszakácsok és szakértők mellett hétköznapi fogyasztók is részt vettek az értékelésben.

Három kategóriában (klasszikus fehér szalámi/paprikamentes vastagkolbász, paprikás szalámi/paprikás vastagkolbász, csabai) összesen 44 tételt teszteltek. Az értékelés végén mindenki összekóstolta a legjobbakat, itt a fekedi Alte Wurst nevű stifolder kapta a legtöbb szavazatot.

A fehér szalámik közül a legjobbnak a Palatint ítélte a zsűri, de dobogós lett a Pick Szeged is. Csabai kategóriában Pallér Sándor terméke lett a győztes, aki Újkígyóson gyárt kolbászt saját állományú sertésekből. A paprikás kolbászok első helyezettje pedig az Eredeti stifolder (Trabert Hof Feked) lett.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!