Itt a nagy vastagkolbász- és szalámiteszt

Főszakácsokkal, szalámi- és kolbászkészítőkkel, szakértőkkel és polgári fogyasztókkal zsűrizett a Magyar Gasztronómiai Egyesület.

  • hvg.hu hvg.hu
Itt a nagy vastagkolbász- és szalámiteszt

A Rézkakasban tartotta idei szalámi- és vastagkolbásztesztjét a Magyar Gasztronómiai Egyesület. A legjobb sertésből (vagy döntően sertésből) készült termékeket a zsűri vakteszttel választotta ki, a főszakácsok és szakértők mellett hétköznapi fogyasztók is részt vettek az értékelésben.

Három kategóriában (klasszikus fehér szalámi/paprikamentes vastagkolbász, paprikás szalámi/paprikás vastagkolbász, csabai) összesen 44 tételt teszteltek. Az értékelés végén mindenki összekóstolta a legjobbakat, itt a fekedi Alte Wurst nevű stifolder kapta a legtöbb szavazatot.

A fehér szalámik közül a legjobbnak a Palatint ítélte a zsűri, de dobogós lett a Pick Szeged is. Csabai kategóriában Pallér Sándor terméke lett a győztes, aki Újkígyóson gyárt kolbászt saját állományú sertésekből. A paprikás kolbászok első helyezettje pedig az Eredeti stifolder (Trabert Hof Feked) lett.

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

Valter Attila: Olyan versenynap nincs, hogy nem fáj

„A bukásoktól, brutális sérülésektől való félelem folyamatosan bennem van” – meséli Valter Attila országútikerékpár-versenyző a Penge podcast legújabb adásában, ahol arról is beszélget Szilágyi Áronnal és Kenyeres Andrással, hogy milyen gondolatok futnak át az agyán egy esés után, mekkora nyomást jelentett számára a 2021-es berobbanása, és milyen hatással vannak rá a kommentek.