szerző:
hvg.hu

Meglepő kérdésen akadt ki a Ferrari versenyzője a Hungaroringen.

Mivel a Magyar Nagydíj az utolsó verseny a nyári szünet előtt, ilyenkor menetrend szerint megkapják a pilóták a kérdést, hogy hol fognak vakációzni, mit terveznek, hogy pihenik ki a szezon első felét. Ez a kérdés nem maradt el idén sem, a futam utáni sajtótájékoztatón a három dobogós, Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel valószínűleg számított is rá.

Räikkönen sok lelkesedést nem mutatva elmondta, hogy a jövő heti teszt miatt ide-oda ingázik majd Magyarország és Svájc közöttt, és bár aztán lesz néhány szabad hete, a feladatok miatt nem érzi, hogy olyan sok jutna neki a pihenésből.

Lewis Hamilton is belement pár általános részletbe, például elmondta, hogy mivel az ő élete némileg más, hiszen nincs felesége és gyereke, ezért a barátaival és a családjával tölti majd az időt. Jut esküvő és legénybúcsú is a szünetre, de azért igyekszik majd aktívan tölteni.

Sebastian Vettelnek viszont valószínűleg itt lett elege mindenből, mert azzal kezdte, hogy ha a kérdező férfi lenne (nő volt, a Times úságírója), akkor csak annyit mondana, hogy semmi köze hozzá, de „mivel hölgy, udvarias leszek”. Aztán elmondta, hogy semmi különös, otthon lesz, mivel annyit utaznak amúgy is, eszében sincs repülőre ülni. „Már attól boldog leszek, ha egy helyben ülök, és élvezem.” Ezt leszámítva legfeljebb biciklizni vagy horgászni fog, vagy hasonlóan unalmas tevékenységekkel tölti majd a szabadságát.

Ez a néhány mondatos közjáték jól szemléltette, hogy egy-egy futamhétvégén mennyire lemerítik a pilótákat a médiakötelezettségek. És persze olyan sajtófilozófiai elmélkedésbe is bele lehet menni, hogy vajon tényleg tudnunk kell-e, hogy hol és hogyan nyaralnak, amikor az elmúlt négy napban végig ott lihegtünk a nyakukban. Mindenestre rájuk fér a pihenés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?

Gomperz: Rabok leszünk vagy szabadok?

Elegáns vacsorát szerveztek hajléktalanoknak

Elegáns vacsorát szerveztek hajléktalanoknak

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

Elektromos triciklikkel erősít a posta

Elektromos triciklikkel erősít a posta

Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Lenyűgöző fotó: elkészítette az első igazi szelfit a Marson állomásozó InSight

Elvesztette a becsületsértési pert Trump ügyvédje ellen az egykori pornócsillag

Elvesztette a becsületsértési pert Trump ügyvédje ellen az egykori pornócsillag