szerző:
hvg.hu

Védett fecskéket ítéltek halálra Tiszaújvárosban azzal, hogy rácsokat szereltek a fészkük elé.

A Mályi Madármentő Állomás fecskementő akciójásórl készült videót az Nlcafé vette észre. Ebből kiderült, hogy a tiszaújvárosi volt Sajó Áruház egyik beugrójában fecskék fészkeltek. Valaki azonban kihasználta az időt, amíg a fecskeszülők távol voltak, és egy rácsot szerelt fel a fészek elé. Vagyis a madarak nem tudnak visszatérni a fészkükbe, a kicsik pedig nem jutnak élelemhez.

A madármentők szerint a fecskeszülők lényegében lemondtak a fiókákról, mert nem tudták táplálni őket. A kicsiket a Madármentő vette magához.

A fecske védett állat, költési időszakban tilos hozzányúlni a fészkekhez. Mivel a rács felszerelése állatkínzásnak minősül, a madármentők feljelentést tettek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!