szerző:
Z. B.

Nehéz szívvel nézte, ahogy Phenjan polgárai régi járművekre kényszerülnek, mondta Kim, majd ki is próbálta az új trolibuszt.

Korábban is híres volt az észak-koreai diktátor arról, ahogy tárgyakat néz. Kim Dzsong Un most éppen a phenjani troligyárat, illetve az autóbuszjavító üzemet látogatta meg.

A Metro Report azt írja, egy hazai gyártású villamost és egy trolibuszt szemrevételezett az észak-koreai népvezér. Ment is egy kört a trolibusszal, a mellette álldogáló emberek pedig természetesen nem ellenőrök, hanem hevesen jegyzetelő kollégái.

©

A villamos a hivatalos észak-koreai hírügynökség szerint a phenjani autóbuszjavító üzemben készült. Phenjanban egyébként a miskolci régi villamosokhoz hasonló Tatra KT8-as csuklós szerelvények közlekednek, amelyek kialakításukat tekintve igencsak hasonlítanak az új járművekre.

©
©
©

Szívem nehéz volt, mert láttam, hogy a régi tömegközlekedési eszközök kellemetlenséget okoznak a polgároknak, a taxik száma pedig növekszik Phenjan utcáin, de hálás vagyok az ország vezetőinek, akik azért dolgoztak, hogy támogassák a közösségi közlekedési járművek cseréjét,

mondta el Kim Dzsong Un.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Újra tárgyakat néz a Kedves Vezető fia – fotósorozat

Nehezen értelmezhető fotókat közölt Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről a KCNA állami hírügynökség. Az MTI által is közzétett dátumozás nélküli felvételek szerint a Kedves Vezető fia ellátogatott a Védelmi Tudományos Akadémia Vegyipari Anyagtudományi Intézetébe, ahol tárgyakat tekintett meg. Azt nem tudni, pontosan milyen tárgyakat, de még azt sem, maga az intézet hol van.

Négy városban egészségtelen a levegő

Négy városban egészségtelen a levegő

Megint visszapattant a Közbeszerzési Hatóság korrupciókutatók elleni keresete

Megint visszapattant a Közbeszerzési Hatóság korrupciókutatók elleni keresete

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Az LMP feljelenti Mészáros cégcsoportját, de az MTI erről nem ad hírt

Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére

Budapest–New York járatot tervez a Wizz Air vezére

Teljesen legalizálták a marihuánát Kanadában

Teljesen legalizálták a marihuánát Kanadában

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!

Kíváncsi, mennyire szegények a magyarok másokhoz képest? Mutatjuk!