szerző:
hvg.hu

Az állatokat egy texasi tenyésztő adományozta, ha meglátnak egy orvvadászt, leteperik, és visszatartják, amíg kiérnek a vadőrök.

Különleges kutyák érkeztek Dél-Afrikába az orvvadászok ellen harcra. Az állatok nem arra lettek kiképezve, hogy a vadászt segítsék, hanem ellenkezőleg: az orvvadászok leszerelése a feladatuk. Ha meglátják az orvvadászt, lerántják a földre, és visszatartják őket, amíg meg nem érkezik a vadőr, aki jogszerű intézkedést kezdeményezhet az elkövető ellen.

A kutyák 40 km / órával tudnk futni és 2 óra alatt 30 kilométeres területet tudnak lefedni.

Tavaly több mint 1000 orrszarvút és 68 elefántot ejtettek el orvvadászok Dél-Afrikában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!