szerző:
hvg.hu

A nő szerint nyaralását megkeserítette, hogy túl sok spanyol lakott rajta kívül a szállodában.

Nem mindennapi probléma miatt követeli vissza a pénzét az utazási irodától egy brit nő. A 81 éves Freda Jackson Spanyolországban, Benidorm üdülőövezetében nyaralt egy barátjával, azonban elmondása szerint nem tudta élvezni a vakációt, mivel rajta kívül rengeteg spanyol tartózkodott a szállodában.

Az Independent beszámolója szerint a nő panaszt tett az utazását szervező cégnél, és kijelentette, hogy vissza akarja kapni a pénzét. Elmondása szerint ugyanis

A hotel tele volt spanyol nyaralókkal, akik mindenkinek csak az idegein táncoltak, mivel faragatlanul viselkedtek.

Ha ez még nem lenne elég, szerinte a spanyol üdülőváros szállodája túlságosan is a spanyol vendégekre helyezte a hangsúlyt, a programok is mind spanyol tematikával rendelkeztek. Jackson szerint mindez tűrhetetlen, és felteszi a nagy kérdést:

Miért nem tudnak a spanyolok máshová menni nyaralni?

Az utazásszervező előbb 75 font kártérítést ítélt meg a nőnek, aki ezt kevesellte, ezért végül 566 fonton osztozhatott barátjával, aki elkísérte a – szerinte borzalmasan sikerült – nyaralásra. Az utazás szervezője szerint azonban csak azért kaphattak kártérítést, mert egy rendszerhiba miatt Jackson és barátja csak hat nappal az utazás előtt értesült arról, hogy gépük az eredetileg tervezetthez képest más időpontban indul. Azzal, hogy Spanyolországban sok a spanyol, az utazásszervező sem tudott mit kezdeni.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Üdülés Ausztriában BrandChannel

Így készüljön fel az utazásra, ha kutyáját is vinni akarja!

Napjainkban már nem jelent különösebb problémát az, ha kutyánkkal együtt szeretnénk üdülni. De milyen szabályokat kell betartani, és milyen előkészületek szükségesek, ha négylábú barátunkkal utazunk? És a legfőbb kérdés: hova éri meg menni, hogy az mindenkinek igazi élmény legyen? Mindenre választ adunk.