szerző:
hvg.hu/MTI

A kölyök július 27-én jött világra, az állatkert azért nem jelentette be előbb, mert volt esély rá, hogy a kisoroszlán az első napokban elpusztul.

Ritka, a vadonban már kihalt berber oroszlán született a nyugat-csehországi Pilsen állatkertjében. A kölyök július 27-én jött világra, az állatkert azért késlekedett az örömhír közlésével, mert a vadaknál soha nem biztos, túlélik-e a kicsik az első heteket.

A kis nőstényoroszlán anyja a négyéves Neyla, aki eddig példásan gondoskodik kicsinyéről – mondta az állatkert szóvivője. Neyla 2015-ben testvérével, Tamikával együtt a hannoveri állatkertből érkezett Pilsenbe.

A pilseni állatkert majdnem fél évszázada tenyészt berber oroszlánokat, de a korábbi évtizedekben nem sikerült az utódok felnevelése. A faj fogságban egyébként legfeljebb húsz évig él.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!